Computer ballon 01

Voor wie is WordPress geschikt?

WordPress ballon 01

Samenvatting Artikel

Voor wie is WordPress geschikt feature image 01

Denk je eraan om te starten met WordPress, maar weet je niet of dit de juiste keuze is voor jouw situatie? In dit artikel leggen we uit wat WordPress precies is en voor wie het een geschikte keuze is.

Wat is WordPress precies?

WordPress is een gratis programma waarmee iedereen heel gemakkelijk zonder echte kennis van programmeren een website of webshop kan starten. Mede door het gebruiksgemak is WordPress wereldwijd het meest gebruikte programma voor het maken van een website of webshop. Momenteel draait 27% van alle websites op WordPress. Het gebruik is onder andere zo gemakkelijk doordat het schrijven van een tekst heel erg lijkt op de manier waarop je documenten kunt bewerken in Microsoft Word en je het uiterlijk gemakkelijk kunt aanpassen door een thema te kiezen. Een voordeel van deze hoge gebruikersaantallen is dat elk probleem dat je tegen komt al een keer is opgelost door iemand anders. Online is dus heel veel te vinden over WordPress.

Voor wie is WordPress bedoeld?

WordPress is vrij toegankelijk voor iedereen die ermee aan de slag wilt gaan. Het is oorspronkelijk ontstaan als blog-programma waarmee mensen gemakkelijk zelf konden gaan bloggen. Inmiddels is WordPress een heel stuk veelzijdiger en kun je er eigenlijk van alles mee maken.

Er is niet perse een groep mensen waarvoor WordPress wel of juist niet bedoeld is, de gemiddelde website kan prima draaien op WordPress. Wanneer websites en webshops veel groter moeten worden en ook meer functionaliteiten moeten hebben wordt WordPress iets minder aantrekkelijk. Er kan heel veel met WordPress, maar de mogelijkheden zijn niet oneindig. Wanneer er een grote lijst met eisen is die niet in WordPress kunnen worden verwerkt is het vaak voordeliger om een maatwerk website of webshop te laten bouwen door een softwarebedrijf. Webshops als die van bol.com en marktplaats.nl zijn bijvoorbeeld door een softwarebedrijf gemaakt. Onder andere doordat deze een portaal hebben voor eigenaren, verkopers en klanten. Iets dat in WordPress moeilijk te maken is.

In principe kan iedereen beginnen met het maken van een WordPress website. Online zijn veel artikelen te vinden met uitleg en het begrijpen van het systeem is zeer gemakkelijk. Hoe je moet starten kun je lezen in onze WordPress handleiding: hoe kun je een WordPress website opzetten?