Computer ballon 01

5 nadelen van WordPress plug-ins

WordPress ballon 01

Samenvatting Artikel

5 nadelen van Wordpress plug-ins feature image 01

Wie WordPress gebruikt ontkomt er niet aan: plug-ins. Plug-ins zijn stukjes software die je aan WordPress kunt toevoegen om extra functies te gebruiken. In feite zijn plug-ins kleine programma’s die zijn ontworpen om specifieke taken uit te voeren. Dit biedt veel voordelen, zeker voor WordPress Dummies, maar helaas ook een aantal nadelen. In dit artikel behandelen we de 5 belangrijkste. 

Nadelen WordPress plug-ins

  1. Beveiliging: Net als bij het downloaden van apps op je telefoon, kan het downloaden van veel plug-ins de beveiliging van je WordPress-website in gevaar brengen. Dit kan betekenen dat hackers proberen in te breken op je website om gevoelige informatie te stelen of om je website te beschadigen.
  2. Traagheid: Het gebruik van te veel plug-ins kan ook de laadtijd van je website verlengen. Dit betekent dat het langer duurt om je website te laden, waardoor bezoekers eerder afhaken. Dit is net als wanneer je te veel spullen in je tas doet en het te zwaar wordt om te dragen. Je bent dan niet meer in staat even snel te lopen. 
  3. Technische problemen: Soms kunnen plug-ins ook problemen veroorzaken met je website, zoals foutmeldingen (ook wel bugs genoemd) of crashes. Dit kan betekenen dat je website tijdelijk niet bereikbaar is of niet goed werkt. Dit is vergelijkbaar met een spel of programma dat vastloopt op je computer.
  4. Kosten: Sommige plug-ins zijn gratis, maar andere kosten geld. Als je veel betaalde plug-ins hebt kunnen de kosten (onnodig) snel oplopen. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld eerst de gratis versie uitproberen of een alternatief zoeken.  
  5. Overbodige functies: Het downloaden van te veel plug-ins kan er ook voor zorgen dat je website te vol raakt met overbodige functies. Dit maakt je website moeilijker te begrijpen en kan het lastiger maken om de informatie te vinden die je zoekt. 

Uitgelegd voor Dummies

Voorbeeld: stel dat je voor dat je een huis hebt dat je wilt versieren en mooier maken. Je kunt dit doen door spullen toe te voegen, zoals kussens, gordijnen, enzovoort. Dit is een beetje zoals het toevoegen van plug-ins aan je WordPress-website. Het kan je website mooier maken en nieuwe functies toevoegen.

Maar net als bij het toevoegen van spullen aan je huis, kunnen er ook problemen ontstaan als je te veel plug-ins toevoegt aan je website. Dit kan ervoor zorgen dat je website trager wordt, of erger nog, dat hackers toegang krijgen tot je website. Dit is vergelijkbaar met hoe je huis chaotisch en onveilig kan worden als je te veel spullen hebt.

Daarom is het belangrijk om alleen de plug-ins toe te voegen die je echt nodig hebt en om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn en up-to-date worden gehouden. Op deze manier kun je je website mooi en functioneel houden zonder onnodige problemen.

Waarop moet je letten met WordPress plug-ins?

  • Zorg ervoor dat de plug-ins die je downloadt veilig zijn en geen virussen of andere slechte dingen bevatten.
  • Download alleen de plug-ins die je echt nodig hebt. Te veel plug-ins kunnen je website traag maken en problemen veroorzaken.
  • Sommige plug-ins zijn gratis, maar andere kosten geld. Zorg ervoor dat je goed in kaart brengt welke plug-ins je downloadt en of deze kosten met zich meebrengen.
  • Download alleen plug-ins van betrouwbare bronnen. Dit betekent dat je alleen plug-ins moet downloaden van ontwikkelaars die je vertrouwt en die een goede reputatie hebben.
  • Check van tevoren de reviews van de plug-ins. Dit kun je gemakkelijk doen vanuit WordPress zelf als je een plug-in aanklikt. 

Als je deze dingen in gedachten houdt bij het gebruik van WordPress-plug-ins kun je ervoor zorgen dat je website veilig en snel blijft en dat je alleen de plug-ins gebruikt die je echt nodig hebt.